LAST DAYS OF APRIL – EVEN THE GOOD DAYS ARE BAD

Artiest info
Website
facebook

Label: Tapete Records
distr.: Sonic RendezVous

‘Last Days Of April’ is de naam van een reeds in 1996 opgerichte indiepopgroep uit de Zweedse hoofdstad Stockholm. Oorspronkelijk speelde de band ‘post hardcore’-muziek maar spilfiguur, zanger en voornaamste songschrijver Karl Larsson had al gauw door dat de toekomst van de groep lag in het brengen van indie popsongs die hij altijd zelf componeerde. De andere huidige bandleden van ‘LDOA’ zijn bassist Rikard Lidhamn en drummer Magnus Olsson.

Sinds de oprichting zijn er heel wat EP’s en albums van ‘Last Days Of April’ uitgebracht maar het is nu toch al van 2015 geleden dat hun laatste full-cd “Sea Of Clouds” op de markt is verschenen. Daar komt nu wel verandering in want het nieuwe tiende album “Even The Good Days Are Bad” verscheen eind mei op de internationale platenmarkt.

De corona-pandemie heeft uiteindelijk nog voor wat vertraging gezorgd om dit acht tracks tellende album uit te brengen want de groep wilde het album maar al te graag live gaan voorstellen tijdens een Europese tournee. Omdat die tour toch nog een tijdje lijkt uit te blijven werd de plaat dan toch maar uitgebracht en een eerste single “Run Run Run” (zie 1e video) verscheen op de ‘download’-kanalen.

De eerste song op deze cd is de titeltrack ‘Even The Good Days Are Bad” gevolgd door de net vermelde single. Daarna krijgen we een wat rustigere pianoballad met het nummer “Had Enough” dat muziek in de begeleiding heeft die een beetje klinkt als een valsspelende plaat. Geef ons dan maar liever het uptempo gebrachte nummer “Turbulence” of de daaropvolgende catchy rocksong “Alone” die ons even aan werk van ‘Arcade Fire’ deed denken.

Voor de tweede single uit dit album tippen we echter op de melodieuze song “Hopeless” die u op de tweede audiovideo kunt beluisteren. Ondanks zijn lengte van bijna 9 minuten zou ook de prachtige albumafsluitende song “Downer” niet misstaan om als single de hitlijsten te gaan veroveren, maar dat is misschien toch wel een beetje teveel ‘wishful thinking’ in deze tijd waarin het allemaal snel moet gaan en vooral niet te lang mag duren. Al bij al is de plaat “Even The Good Days Are Bad” van ‘Last Days Of April’ heel leuk om naar te luisteren en als ze dit album live komen voorstellen zouden wij als publiek wel eens van de partij kunnen zijn.

(valsam)